PC-Gastronom jest prostym, intuicyjnym, funkcjonalnym programem kasowym dedykowanym dla stanowisk realizujących sprzedaż w branży gastronomicznej i przystosowanym do obsługi ekranów dotykowych.
Funkcje i mozliwości PC-Gastronom:
- może pracować na samodzielnej kasie, jak również w sieciowym systemie kas;
- jest przystosowany do obsługi ekranów dotykowych,
- panele szybkiej sprzedaży znacznie przyspieszą wybór towarów, pozwolą błyskawiczne dotrzeć do wybranej grupy produktów;
- drukarka kuchenna i Ekran kuchenny - zapewnią, że zamówienia błyskawicznie trafią do kuchni;
- Ekran zamówień umożliwia sprawne zarządzanie wydawaniem przygotowanych zamówień,
- dostosujesz program do swoich potrzeb zależnie od wymagań, możesz optymalnie skonfigurować wygląd i funkcjonalność okna kasjera i kelnera;
- uzyskasz kontrolę nad pracą kelnerów w systemie PC-Market 7 w czasie rzeczywistym przeglądniesz transakcje kelnera oraz sprawdzisz, jakie ma obroty, ilu obsłużył klientów, itd;
- zablokujesz kasę w czasie, gdy nie jest użytkowana.
PC-Gastronom podstawowe możliwości programu:
- obsługa zestawów gastronomicznych,
- dzielenie rachunków kelnerskich,
- zamrażanie rachunków wraz z obsługą stolików,
- obsługa komentarzy w zamówieniach,
- rachunki wstępne dla klienta,
- logowanie do systemu kodem lub kartą magnetyczną,
- możliwość otwarcia równocześnie kilku rachunków,
- przepisywanie rachunków innym kelnerom,
- rozbudowana konfiguracja uprawnień (kelner/barman/manager/serwis),
- obsługa dwóch drukarek fiskalnych,
- obsługa jednej drukarki fiskalnej z kilku stanowisk,
- obsługa ekranów dotykowych i klawiatur programowalnych,
- obsługa kart lojalnościowych i kart płatniczych,
- rozliczenia kasjera z różnych form płatności,
- rozliczenie kasjera z gotówki w dowolnej ilości walut,
- sprzedaż w kilku poziomach cenowych z możliwością obsługi "Happy hours",
- rozbudowana konfiguracja programu z zakładkami dostosowanymi do potrzeb własnego lokalu,
- wysokie bezpieczeństwo pracy i danych,
- wystawianie faktur do paragonów.
- zestawy promocyjne (np. 3 w cenie 2),
- system monitoringu - dzięki współpracy z systemami monitoringu, kierownik restauracji uzyska podgląd na kasę wraz z informacją o aktualnie wykonywanych na niej operacjach.